tiistai 17. elokuuta 2010

FSOM H45-viesti, I-osuus

Lauantain "amerikkalaisten" jälkeen ansaitsin aloitusosuuden ykkösjoukkueessa. Hyvää treeniä ennen ensi vuoden Jukolan aloitusta. Varsinkin kun järjestäjät olivat tyytyneet kahteen lähtöön ja joukkueita oli useampi kymmenen viivalla kummassakin lähdössä. Koukkupolvet olivat saaneet takarivin paikat, joten kovin moni ei edes mennyt ohi ennen K:ta.

K-1: varmistellen latu-uraa pitkin. Muut leimasivat muutamaa sekuntia ennen kuitenkin.
1-2: latu-uran ylämäki ja muiden selät edessä korvasivat liikaa keltaista nestettä päässä maitohapoilla, joten tarkkuus puuttui alamäkeen lähdettäessä. Selät vetivät puoleensa ja rastilla olikin väärä koodi. Paikallistaminen sujui kuitenkin melko nopeasti, mutta välimaasto omalle rastille oli "rikkonainen", joten pari minuuttia tuli extraa.
2-3: Latu-uran jälkeen olikin neljän porukka (Falken, Brahe, AOK ja minä) kasassa ja vauhtikin melko sama. Tyydyin peesailemaan (Jarin ja Tumpin ohjeet takaraivossa) rastille.
3-4: mukava jälleennäkeminen punkkinotkon kanssa, onneksi lyhyen kaavan mukaan. Peesailu jatkui.
4-5: jonossa tsekkaillen
5-6: muut painuivat linjan alle, itse hain tukevampaa pohjaa jaloille, olimme kuitenkin samaan aikaan isolla polulla. J. Alden juoksuvoimaisimpana veti porukkaa, itse tsekkailin tilannetta kakkosena. Pamit katosivat ennen linjalle tuloa, ilmeisesti hämääntyivät, koska se polku, jota juoksimme, ei ollut kartalla. Johan Bäckman paljasti vielä rastin paikan, joten ennakolta vaikealta vaikuttanut rasti löytyi hyvin.
6-7: näkyvyyttä oli, joten katse ja suunta kohti mastoa. Alden meni hieman alempana ja maston jälkeen reitit kohtasivat jälleen. Btw tässä oli radan toinen ja viimeinen hajonta. Muut rastit alempana rinteessä, eli meillä taisi olla helpoin.
7-8: Alden lähti liikaa vasemmalle, itse kivikkojen yli ja hitaassa rinteessä suoraan rastille.
8-9: vihreä rinne pelotti, joten valitsin kierron kuviorajaa pitkin. Se kuitenkin hävisi melko pian ja koska suuntakin heitti, tuli 20 sekuntia koukkua.
9-10: ylämäki oli karistanut luulot juoksuvoimasta, joten päätin ottaa varman päälle ja kiertää purua pitkin. Silloin ei kehtaisi kävellä. Loppupään rastilla olikin muuta porukkaa, joten lippu löytyi helposti. Ja yllätykseksi myös Raseborgin kakkosen Uffe H oli jostain syystä edellä.
10-11: Uffen selkää kiinni ajamaan purua pitkin. Hänpä kuitenkin lähti jo ennen korkeinta paikkaa pois polulta joten ajattelin menevän toiselle rastille. Lasketellessani rastille meni höyryveturi Aldenkin taas ohi.
11-12: Aldenin ja muiden perässä kohti viimeistä.
12-vaihto: yllättävän vähan jäin "loppukirissä". Vaihtoon kolmantena vajaa viisi minuuttia Ronten perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti