tiistai 17. elokuuta 2010

FSOM 2010 prologi 1.0

Jep, järjestys ei nyt ihan ole täydellinen, mutta eipä tuolla liene väliä. Jos nämä jutut nyt oikeasti kiinnostaisivat, niin ihan kuin porokin on parasta paikan päällä, niin myös nämäkin ovat parasta livenä.
Wiklöf-areenan katsomossa tuli juteltua yhden sun toisenkin kanssa asiasta sun toisesta. Onhan kisaväli nykyään melko pitkä itse kullakin. Todettiin siinä myös se fakta, että sprinttisuunnistus on suunnistuksen syöpä. Itse jo lupasin, että saatan harkita sprinttikisan juoksua, jos vuonna 2012 FSOM:ssä on sarja H50. Tenhola-city kisapaikkana kun ei yhteensattumien johdosta olisi hassumpi. Kisat siinä sitten loppuivat ja ajatus oli lähteä kaupungille venyttelemään jalat kisakuntoon kun Capu sanoi lähtevänsä testaaman kisaradan. Ja koska Heikki F:n avulla olin saanut kisakartankin, lähdin mukaan. Hotellin ulkopuolella olikin sitten jo isompi porukka, eli kaikki paikalla olevat Fjärdelagetin edustajat miinus Antta ja Lasse plus Jari L. Ymmärsin kyllä jo lähtöpaikalla, että kevyeksi aiotusta iltahölkästä ei tällä kertaa tulisi mitään. Viime hetken kertaus poikain kisa-ajoista ja kello käyntiin. PUF ja Jaska pitivät vauhtia ja minä sekä Capu yrittivät pysyä näköetäisyydellä. Onneksi rasteilla sai hieman huilia eri reitinvalintojen testausten takia.

Pari "mielenkiintoista" kommenttia:
Lähtö-1: tie oikealta ehdottomasti nopeampi, rinteessä kiviä
1-2: oma siksakkini hitain vaihtoehto, joko oikea kierto tai jos vasemmalta, niin heti vihreän kärkjen jälkeen suora linja rastille
2-3: rasti kannatti bongata ennen lähtöön menoa
3-4: ei valintoja
4-5: Kun me olimme matkalla, oli rastit jo otettu pois. Meillä testiporukka tuli samaan aikaan tonteille, joten rastin tarkka paikka ratkaisi valinnan sekunnilla puoleen tai toiseen.
5-6: taloa nuollen olisi ollut pari sekuntia nopeampi.
6-7: tällä välillä kisoissa taisi olla eniten valintoja, me menimme kaikki samaa, omasta mielestämme paras spekulaatioidenkin jälkeen.
7-8: ilmeisesti kisojen suurimmat pummit tehtiin tällä rastilla
8-9: PUF meni rinnettä pitkin, muut alakautta tietä pitkin. Odottelimme vajaan minuutin.
9-10: tievalinta näytti etukäteen parhaalta. Rastilta alasmeno kuitenkin hidasti hieman, mutta seitsemän käyrän nousu tiellä jäi täysin huomaamatta (ennen kuin oli liian myöhäistä). Juoksuvoimaiselle varmaan kuitenkin paras. Mikaelin hylsy tuli muuten tällä rastilla, hyppäsi rastin viereisen noin puolen metrin muurin yli leimaamaan mennessään.
10-11: oma valintani testi siitä, kuinka paljon hitaampi se oli. Vaikka olisin mennyt ilman paria ylimääräistä pysähdystä ja metriä, ei puolen minuutin tappio olisi kovin paljon kaventunut.
11-12: tiekierto suurin piirtein samoihin suoraan menon kanssa
12-13: jäähalli oikealta kiertäen viitisen sekuntia nopeampi
13-14: leimaus heti alamäen jälkeen pisti "jarrut" koville
14-maali: itse kisassa näki hyvin suunnistajien juoksutaidon, onneksi itse sai ottaa loppukirin rauhassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti