tiistai 17. elokuuta 2010

FSOM 2010 långdistans H45

Johtuikohan helteisestä säästä vai laiskuudesta, mutta jäi tuo normaali lähtöön hölkällä-lämmittely tällä kertaa tekemättä. Taisivat kaikki muutkin, ainakin ne jotka itse näin, kävellä lähtöön.

S-1: pelin henki selvisi heti mäen päällä, kivikot on syytä kiertää. Muuten lippu löytyi sieltä mistä pitikin.
1-2: sen verran oli epätasainen pohja, että oikean tievalinta tuntui oikealta ratkaisulta. Suunnistamisen vähyys näkyi rastinoton ruosteisuutena. 15 sek.
2-3: liika ahneus kostautui hakkuulla ja tiheikössä. Olisi pitänyt mennä kiltisti tielle saakka mäen reunaa. 30 sek.
3-4: 2 minuuttia eteen lähtenyt Otto v F. kiinni. Ruostetta edelleen, ryntäys heti ensimmäisille jyrkänteille ja 15 sek takkiin.
4-5: paras sijoitus rastiväliajoissa. Helppoahan se peesaaminen lyhyellä välillä on kun tulee 30 metriä perässä ja paikkaa edellä menevän kierrot.
5-6: Santtu (4 minuuttia) ja Otto v edelleen näköetäisyydellä. Kiinnikelausta vaikka kivet ja kuopat hidastavatkin. Polun mutkasta lähdettäessä unohtuu kompassi ja kun kaverit pysähtyvät uskon olevamme liikaa vasemmalla. Tsekkaus oikealla aiheuttaa parin minuutin pummin.
6-7: pummi ahdistaa jaloissakin eikä tiekään lisää könyämiseen vauhtia. Turha siksakki hakkuun kierrossa on vain väsymystä. Lippu löytyy hyvin.
7-8: yritys on kova löytää tarpeeksi helppoa juoksualustaa, mutta vanhan pellonpohjan 20 senttiä korkea heinäkin tuntuu liian raskaalta. Joten lopun valinta on helppo, tietä ympäri ja säkällä joku rastilta tuleva paljastaa paikan mistä mennä tiheikköön. Ja niin Santtu tekeekin.
8-9: uutta intoa hölkyttelyynkin, väliaikarasti oli näkyvästi esillä
9-10: hieman riskillä Santun selkää kiinni ajamaan, mutta tulihan Otto v backuppina takana. Onneksi rinteen muodot tekivät rastinoton helpoksi ja pääsin leimaamaan ensimmäisenä.
10-11: mäki alas, jonka jälkeen 300 metriä punkkiparatiisia. Kai joku juoksikin läpi, useimmat eivät edes yrittäneet. Mäen päällä itselleni hämmennystä aiheutti se, että kartan mukaan piti olla aivan tasaista kunnes noustiin rastirinteeseen, mutta ilmeisesti ruotsalaistyylinen kartanpiirto ei sellaista ollut todennut tarpeelliseksi. Tumppi R tuli siinä pysähdellessä kiinni. Näin kuitenkin ensimmäisenä kyyristyvät kanssakilpailijat ja leimasin ensin. Tulipa siihen Jan D:kin leimaamaan, tosin koodia tarkastamatta...
11-12: ajatus oli kiertää syherö jommalta kummalta puoleltä laduille mennessä, mutta kaikki muut painoivat suoraan, joten minäkin perään.
12-maali: tossu liikahti sen verran hitaasti, että Otto v jätti loppukirissä 20 sekuntia. Jopa jalkapuoli Antta oli nopeampi. Tosin metsässähän ne aikaerot pitää tehdä.
Lopputulemana 13 sija ja 12 minuuttia tappiota "yllätysvoittajaan" T. Nyholmiin. Tyhmän pään piikkiin nelisen minuuttia, loput pään alapuolisista osista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti